UPMMetsä

Ilmoita Kemera-työ verkossa

09/30/2016 20:00:00

Oletko hakenut Kemera-tukea taimikon varhaishoitoon tai nuoren metsän hoitoon, ja nyt on aika ilmoittaa työt tehdyiksi? Kemera-toteutusilmoituksen tekeminen ja lähettäminen Metsäkeskukseen kannattaa nyt tehdä sähköisesti Metsään.fi-palvelussa.

Ilmoituksen jättäminen palvelussa on helppoa. Lisäksi sähköisen ilmoituksen käsittelyaika on lyhyt, joten saat tukirahat tilillesi nopeammin.

Kalantilainen Janne Vuorio oli yksi ensimmäisistä palvelussa toteutusilmoituksen tehneistä metsänomistajista.

– Odotin toteutusilmoituksen lähettämisen kanssa sitä, että sähköinen ilmoittaminen tuli mahdolliseksi. Ilmoituksen tekeminen on helpompaa kuin paperisen täyttäminen.

Kun jätät ilmoitusta palvelussa, valitset ensin metsikkökuvion tai piirrät kartalle alueen, joka on hoidettu. Sitten valitset oikean työlajin ja täytät lisätiedot. Ilmoitusta varten tarvitset myös Metsäkeskuksesta saamasi rahoituspäätöksen numeron.

Sähköisen toteutusilmoituksen Metsään.fi-asiointipalvelussa voi jättää joko palveluun kirjautunut metsänomistaja tai metsäalan toimija metsänomistajan suostumuksella.

– Metsään.fi-palvelu on jo monelle metsänomistajalle ja toimijalle tuttu ja toivottavasti nyt Kemera-asioinnin myötä yhä useampi ottaa palvelun aktiiviseen käyttöön. Sähköiset ilmoitukset nopeuttavat huomattavasti Kemera-tuen maksatuksia, metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen Suomen metsäkeskuksesta kertoo.

Metsään.fi-palvelu on Metsäkeskuksen tarjoama asiointipalvelu metsänomistajille ja metsäalan palveluntarjoajille. Metsänomistaja voi hoitaa metsäasioitaan maksutta kirjautumalla palveluun osoitteessa www.metsään.fi. Metsäalan toimijat voivat liittyä palveluun täyttämällä liittymislomakkeen, jonka jälkeen Metsäkeskuksesta otetaan yhteyttä.

 

Metsään.fi-asiointipalvelussa voi nyt tehdä Kemera-toteutusilmoituksen taimikon varhaishoito- ja nuoren metsän hoitotyöstä.