Metsä

Näin teet onnistuneen puukaupan

Joko on puukaupan aika? Hakkuu on osa hyvää metsänhoitoa, jolla varmistat metsäsi tuoton myös tulevaisuudessa. Oikea-aikaiset, suunnitelmalliset toimenpiteet johtavat taloudellisesti parhaaseen lopputulokseen. Onnistunut puukauppa alkaa yhteydenotosta metsäasiakasvastaavaamme ja metsän hakkuutarpeiden kartoituksesta.

Miten puukauppa tehdään
Miten puukauppa tehdään

Yhteydenotto metsäasiakasvastaavaamme

UPM:llä on tiheä ja osaava asiantuntijaverkosto, josta saat avun kaikkiin metsääsi liittyviin kysymyksiin. Voit valita metsäasiakasvastaavasi joko metsäsi sijaintipaikkakunnalta tai asuinpaikkakunnaltasi. Klikkaa alareunasta yhteystietohakuun tai soita numeroon 020 416 5100.

Metsäkäynti

Sovi metsäasiakasvastaavasi kanssa metsäkäynti metsäsi hakkuu- ja hoitotoimenpiteiden kartoittamista varten. Sinun näkemyksesi ja tavoitteesi ovat aina toimenpiteiden suunnittelun lähtökohta. Ota mukaan metsäkäynnille myös metsäsuunnitelma, jos sinulla on sellainen. Ilman sitäkin päästään toki alkuun.   

Osto- ja myyntitarjous

Metsäkäynnin jälkeen metsäasiakasvastaavasi laatii ajankohtaiset toimenpide-ehdotukset ja laskelman arvioidusta puukauppatuloista. Ostotarjous on esitys puukaupasta, joka sisältää kuviokohtaiset hakkuuehdotukset hintoineen sekä mitta- ja laatuvaatimukset. Ostotarjous muuttuu sitovaksi, kun teemme metsänhakkuusopimuksen. 

Metsänhakkuusopimus

Metsänhakkuusopimuksessa sovimme kaikista puukauppaan liittyvistä toimenpiteistä. Sopimukseen kirjataan mm. tarkat kohdetiedot, määräarviot ja hinnat hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain, mitta- ja laatuvaatimukset, energiapuun korjuu sekä maksuaikataulu.

Hakkuun jälkeen

Pystykaupoissa on hakkuun ja metsäkuljetuksen päätyttyä vuorossa loppumittaustodistuksen tekeminen. Siitä selviävät hakkuumäärät puutavaralajeittain sekä kaupan arvo. Metsäasiakasvastaavasi laatii mittaustodistuksen hakkuu- ja lähikuljetustietojen perusteella. Kun mittaustodistus on allekirjoitettu, maksamme puukauppatulot tilillesi.

Tässä kuvattujen puukaupan vaiheiden lisäksi puukauppaan liittyy myös erilaisia lupia, ilmoituksia ja asiakirjoja, jotka metsäasiakasvastaavamme voi hoitaa puolestasi.

 

 

Lue milloin on paras aika puukaupalle