UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Uusi, helppokäyttöinen metsäveroilmoitus verkossa pitää tositteet tallessa

Uusi, helppokäyttöinen metsäveroilmoitus verkossa pitää tositteet tallessa

UPM Metsä -verkkopalvelu on täydentynyt sähköisellä metsäveroilmoituksella. Kirjauksia on helppo tehdä, tositteet pysyvät tallessa ja tiedot voi lähettää palvelusta suoraan verottajalle.

Metsäveroilmoituksen teko on nyt entistä helpompaa. UPM Metsä -verkkopalvelussa on käytössä uusi metsäverotus-osio, jossa metsänomistaja voi tehdä veromuistiinpanot helposti. Metsäverotus-osio on suunnattu puhtaasti metsätaloutta harjoittaville, eikä sillä voi esimerkiksi tehdä maataloutta sisältävää veroilmoitusta.

Palvelu ei ainoastaan korvaa poistunutta Metsäsopin veropalvelua, vaan se tekee metsäveroilmoituksen täytöstä entistäkin helpompaa. UPM Metsän tuotepäällikkö Jaakko Lehtisen mukaan veromuistiinpanoja voi tehdä vaikka puhelimella heti ostotapahtuman jälkeen.

– Kuitista voi ottaa kännykällä valokuvan, ja sen voi syöttää talteen palveluun, Lehtinen kertoo.

Palvelussa on selkeät kuvakkeet erityyppisten verokirjausten teolle, ja järjestelmä opastaa vaihe vaiheelta kirjausten tekemisessä.

Kesäkuusta lähtien verkkopalvelun metsäverotus-osiossa on voinut kirjata esimerkiksi menot, tulot ja matkat. Syksyllä käyttöön saadaan myös poistot, hankintatyöt, metsävähennys, meno- ja tuhovaraus sekä kirjauksiin liittyvien tositteiden, kuten kuittien, tallennus.

– Kun kirjaukset on tehty, tietoja voi tarkastella selkeässä näkymässä, Lehtinen lupaa.

Jos olet tehnyt puukauppoja UPM:n kanssa tai ostanut meiltä metsänhoitopalveluita, tiedot tuodaan automaattisesti verotus-osioon.

UPM Metsä -verkkopalvelun metsäverotus-osion hyödyt:

  • helppokäyttöinen
  • tositekopiot pysyvät tallessa
  • UPM:n kanssa tehtyjen toimenpiteiden verotukseen liittyvät tiedot siirtyvät automaattisesti palveluun
  • selkeät yhteenvedot kirjauksista
  • vaivaton siirto verottajalle.

Mikä parasta, palvelu on metsänomistajalle maksuton. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä osoitteessa upmmetsa.fi/kirjaudu, jos et ole vielä rekisteröitynyt verkkopalvelun käyttäjäksi. Jos olet jo verkkopalvelun käyttäjä, voit kirjautua samassa osoitteessa ja ryhtyä käyttämään palvelua verotus-osiosta.

Tietojen syöttäminen palveluun onnistuu kätevästi älypuhelimella. Varsinainen veroilmoitus on helpoin laatia ohjelman työpöytäversiolla eli pöytäkoneella.

– Täydennämme palvelua syksyn mittaan siten, että vuoden vaihteessa metsänomistaja voi täyttää veroilmoituksen kokonaisuudessaan UPM Metsä -verkkopalvelussa. Tiedot voi myös lähettää sähköisesti suoraan verohallinnolle, jolloin kirjauksia ei tarvitse enää syöttää uudelleen verohallinnon toiseen järjestelmään, Lehtinen lupaa.