UPMMetsä

Sukupolvenvaihdos edessä? Lue nämä 4 artikkelia

Jos metsätilan sukupolvenvaihdos on perheessäsi ajankohtainen asia, tutustu tähän artikkelikokoelmaan. Saat ajoissa käyttöösi mahdollisimman monipuolisen tiedon.

Mietitkö, kuinka voisit tehdä sukupolvenvaihdoksen tilaa pirstomatta? Lue tämä Metsän Henki -lehdessä julkaistu artikkeli, jossa kerromme eri vaihtoehdoista. Artikkeli muistuttaa, että aktiiviselle, pitkäjänteiselle ja kannattavalle metsänomistukselle on paremmat edellytykset suuremmilla tiloilla. Tilakokonaisuutta on järkevää tarkastella metsäsijoituksena myös sukupolvenvaihdoksessa.

Kuinka onnistunut sukupolvenvaihdos tehdään käytännössä, ja mitä asioita täytyy muistaa ottaa jo etukäteen huomioon? Kuten tässä artikkelissa sanotaan, kaikki alkaa suunnittelusta. Sukupolvenvaihdos onnistuu parhaiten, kun se tehdään harkitusti ja asiantuntijan kanssa.

Jos haluat lukea sukupolvenvaihdokseen liittyvistä perusasioista lyhyesti ja ytimekkäästi, lue artikkeli  Metsätilan sukupolvenvaihdos -Kysmyksiä ja vastauksia. Tässä aiemmin Metsän hengessä julkaistussa jutussa UPM:n lakipalveluasiantuntija vastaa yleisiin sukupolvenvaihdokseen liittyviin kysymyksiin.  Löydät vastauksen, miten pääset alkuun ja millaisia vaihtoehtoja on. Artikkelista löytyy myös neuvoja oikeaan menettelyyn, jos tasapuolinen jako askarruttaa sekä vastauksia verotukseen liittyviin kysymyksiin.

Monelle perikunnalle paras vaihtoehto on yhteismetsä, sillä se helpottaa perillisten arkea ja estää tilojen pirstoutumista. Blogi kirjoituksessaan Yhteismetsä on hyvä vaihtoehto sukupolvenvaihdoksiin ja perikunnille UPM:n lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila tarkastelee metsänomistuksen viimeaikaisia muutoksia sekä yhteismetsän toimintaa. Voit tutustua UPM Yhteismetsiin myös aiheeseen liittyvällä sivustollamme.

Jos mietit metsätilasi tulevia omistusjärjestelyjä, ota asia puheeksi metsäasiakasvastaavamme kanssa. Hän välittää tarvittavat tiedot lakiasiantuntijallemme, jotta voit aloittaa asian käsittelyn hänen kanssaan.