UPMMetsä

Metsäsuunnitelma on kattava oman metsäomaisuuden käsi- ja huoltokirja

Tuore metsäsuunnitelma antaa kokonaiskuvan metsäomaisuuden tilasta ja varmistaa toisaalta, ettei mikään kuvio pääse jäämään oman onnensa nojaan. Hoitotyöt on edullisinta toteuttaa, kun ne tehdään ajoissa. Siten saat niistä parhaan hyödyn.

Vuosien mittaan metsäsuunnitelma tuo metsänhoitoon jatkuvuutta ja ohjaa metsän kestävään käyttöön. Kun suunnitelman kymmenvuotiskausi on päättymässä, on aika tehdä maastotyöhön perustuva päivitys ja määritellä seuraavan kymmenvuotiskauden toimenpiteet. Näin suunnitelma pysyy tuoreena ja metsä säilyy tuottavana myös tuleville sukupolville. Metsänomistajasukupolven vaihtuessa metsäsuunnitelma on aivan ehdoton työkalu. Sen merkitys korostuu edelleen siinä tapauksessa, että uusi sukupolvi ei enää asu metsänsä lähellä.

Yhä useampi metsäomistaja hyödyntää metsänhoidossa verkkosovelluksia. Kumppanuusasiakkaille on tarjolla verkkometsäsuunnitelma, joka laajentaa perinteisen metsäsuunnitelman käyttömahdollisuuksia – sen tietoja ylläpidetään, sen kautta tavoittaa helposti asiantuntijan ja sitä voi käyttää aina kun on internetin ulottuvilla.

 

Lue lisää Metsän henki -lehdestämme


Tutustu metsäsuunnitelmaan videolla

 

Puuttuuko tilaltasi vielä metsäsuunnitelma tai kaipaako se päivitystä? Tutustu palveluumme.