UPMMetsä

Koivulle on kysyntää

Jos metsässäsi on koivuisia kohteita, kannattaa olla yhteydessä paikalliseen metsäasiakasvastaavaamme. Tehtaamme jalostavat koivutukeista vaneria ja koivukuitupuusta sellua. Laadukas kotimainen koivu on tehtaidemme suosima raaka-aine.

Savonlinnan, Jyväskylän ja Joensuun vaneritehtaamme sekä Kaukaan, Kymin ja Pietarsaaren sellutehtaamme jalostavat vuosittain useita miljoonia kuutiometrejä koivutukkeja ja -kuitupuuta. Koivuvaneria käytetään tuotteissa, joissa vaaditaan erityistä lujuutta sekä kaunista ja sileää pintaa. Merkittävimmät koivuvanerin käyttökohteet ovat kuljetusvälineet, kaasutankkereiden säiliöiden eristeet ja huonekalut. Sellutehtailla koivusta valmistetaan lyhytkuitusellua, jota käytetään pehmopapereissa, painopapereissa ja pakkausmateriaaleissa.  

”Koivikko on päätehakkuuikäinen vaneripuukoivikko jo 50-60-vuotiaana. Siihen mennessä se on harvennettu kaksi kertaa”, Tomi Närhi Itä-Suomen alueelta opastaa. ”Koivikon aktiivinen hoito on erittäin kannattava sijoitus. Silloin se tuottaa hyvälaatuista vaneritukkia ja paremman taloudellisen tuloksen.”

Asiantuntevia neuvoja koivun kasvatukseen ja onnistuneeseen puukauppaan saat  metsäasiakasvastaavaltamme.

 
 

Lue, miten hyödynnämme eri puutavaralajeja ja katso puumarkkinoiden ajankohtaiset