Lapsuuden metsätyöt isän ja taatan kanssa houkuttelivat Teron alalle

08/03/2022 07:42:21

Metsä on ollut läheinen paikka metsäasiakasvastaava Tero Linnainmaalle pienestä pojasta asti. Entinen maajoukkuehiihtosuunnistaja juoksee nykyisin metsäpoluilla Vilkku-koiran kanssa. Tero auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Iissä, Oulun seudun Kuusamontien pohjoispuolella ja Pudasjärven tien nro 20 pohjoispuolella. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei, olen Tero Linnainmaa. Olen kotoisin Pirkanmaalta Hämeenkyröstä. Muutin Ouluun syksyllä 2019. Perheeseeni kuuluvat avovaimo ja toukokuussa syntynyt esikoinen. Perhettämme täydentää sekarotuinen Vilkku-koira.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Opiskelin lukion jälkeen Tampereen ammattikorkeakoulussa metsätalousinsinööriksi ja valmistuin vuonna 2018. Sen jälkeen olen työskennellyt metsänhoitoyhdistyksissä, kunnes siirryin UPM:n palvelukseen.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen viettänyt metsässä aikaa pienestä pitäen. Kuljin isän ja taatan mukana metsätöissä heti, kun jalat kantoivat, ja iän karttuessa pääsin aina ”parempiin” hommiin. Ensin käteen annettiin vesuri, sitten raivaussaha ja lopulta myös moottorisaha.

Metsä on minulle läheinen paikka myös harrastusten kautta. Olin maajoukkuehiihtosuunnistaja aina viime talveen asti, jolloin päätin urani huippu-urheilijana. Saavutin viisi arvokisamitalia, lukuisia Suomen mestaruuksia ja SM-mitaleita.

Kesäisin harrastan suunnistusta, ja juoksen mieluummin metsäpoluilla kuin asvaltilla. Koiramme on usein juoksulenkillä mukana. Metsässä juostessa en koskaan kuuntele musiikkia.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aina erilainen. Työpäivääni kuuluu aamulla sähköpostin läpikäynti ja tilannekatsaus, jonka jälkeen teen mahdolliset puukauppatarjoukset. Jos päivään on sovittu maastokäyntiä metsänomistajan kanssa tai ilman, pyrin tekemään ne heti aamulla. Varsinkin kesällä maastossa on mukavampi käydä hieman viileämmällä säällä. Varaan aina riittävästi aikaa maastokäynneille, jotta kaikki tulee varmasti tehtyä huolella, ja metsänomistajalla on myös aikaa kysellä ja keskustella.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itselläni ei ole omaa metsää, mutta vanhemmillani on 50 hehtaaria kotitilan yhteydessä. Nykyään kun asun kauempana aikaa ei ole riittänyt enää taimikonhoitoon, istutukseen ja ensiharvennuksiin, jotka tehdään miestyönä, sillä kotitila lämpiää hakkeella. Aina silloin tällöin konsultoin vanhempiani metsänhoidossa ja annan mielipiteitäni muun muassa harvennusajankohtaan.

Mikä on mottosi?

Jos et tiedä miten käy, ajattele, että kaikki menee hyvin.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Niitä on lukuisia eri tilanteista, joten on vaikea valita parasta muistoa. Todennäköisesti parhaat muistot ovat pikkupoikana koettuja, kun pääsin isän ja taatan mukana metsätöihin. Kohokohtana oli, kun mummu toi eväsleivät ja kaakaot metsään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Hiihtosuunnistuksen, suunnistuksen, hiihdon, juoksun ja valjakkourheilun (koirahiihto, -juoksu ja -kickbike) lisäksi tykkään lukea. Dekkarit ovat suosikkejani.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ole aktiivinen, kysy, keskustele ja herätä ajatuksia. Metsänhoidossa ei ole yhtä tai kahta oikeaa vaihtoehtoa vaan lukuisia tapoja, joilla voi metsäänsä hoitaa omien mieltymystensä mukaan.

Tero Linnainmaa harrastaa vapaa-ajallaan monipuolisesti liikuntaa. Sekarotuinen Vilkku-koira on sekoitus saksanseisojaa ja vinttikoiraa. Se on jalostettu valjakkourheiluun.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Tuomas peri kiinnostuksen metsään isältään ja papoiltaan
Uutiset | 06/15/2022 07:26:00 | 3 min

Tuomas peri kiinnostuksen metsään isältään ja papoiltaan

Lue lisää
Jukka-Pekalle metsä on rauhoittumisen ja metsätöiden paikka
Uutiset | 05/05/2022 07:26:00 | 2 min

Jukka-Pekalle metsä on rauhoittumisen ja metsätöiden paikka

Lue lisää