”Raha kasvaa puissa”, kuuluu Petran motto

08/12/2022 08:45:00

Metsäasiakasvastaava Petra Sorsa oppi jo lapsena metsän olevan paitsi rauhoittumisen paikka myös monille tulonlähde. Metsäala on hänellä verissä, sillä Petran isoisä teki uran UPM:n Kajaanin paperitehtaalla. Petra auttaa puukaupassa ja metsänhoidossa Oulun seudulla. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Petra Sorsa. Olen kotoisin Kainuusta, Kajaanista. Ouluun muutin syksyllä 2021. Perheeseeni kuuluvat puoliso ja sekarotuinen koira.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan metsätalousinsinööriksi Rovaniemelle Lapin ammattikorkeakouluun, ja suoritin kaikki työharjoitteluni UPM Metsällä. Tästä poiki hyvä mahdollisuus jäädä taloon vakituiseksi työntekijäksi, ja näin sain nykyisen työpaikkani Oulun seudun metsäasiakasvastaavana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on aina ollut minulle tärkeä paikka rauhoittua. Jo pienenä kävimme sekä isäni että päivähoitopaikkani väen kanssa retkillä metsässä ja rakentelimme käpylehmiä. Kasvaessani sain seurata isoisäni uraa UPM:n Kajaanin paperitehtaalla, ja opin metsän olevan rauhoittavan ympäristön lisäksi monelle tulonlähde. Tällöin kiinnostuin metsänhoidosta ja puunkäytöstä.

Kiertelen myös mielelläni katselemassa luonnon vesiputouksia ja muita kauniita nähtävyyksiä, jotka ovat metsiin aikojen saatossa syntyneet.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Jokainen päivä on erilainen. Tyypillinen työpäivä pitää sisällään asiakkaiden kanssa sähköpostitse ja puhelimitse keskustelua, puukauppatarjouksia ja puukauppoja. Lisäksi näiden suunnittelua ja maastokäyntejä.

Maastokäynnit ovat kiireettömiä tapaamisia metsissä, joissa pääsee tutustumaan niin metsänomistajaan kuin hänen metsäänsä.

Mukavia päiviä ovat myös koulutuspäivät, jolloin pääsemme työporukan kanssa yhdessä oppimaan uutta ja vaihtamaan ajatuksia.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla ei itsellä ole metsätalouskäyttöön tarkoitettua metsää, mutta omistan pienen palasen ikimetsää, joka on täydessä suojelussa.

Mikä on mottosi?

Raha kasvaa puissa.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Parhaat muistoni metsästä ovat Kainuusta, tarkemmin Oulujärvessä sijaitsevasta Ärjän saaresta. Vietin lapsuudessani ja nuoruudessani kesälomat telttaillen saaressa ilman sähköä ja vettä. Siellä opin arvostamaan luontoa ja sen kauneutta, kun kesäyönä kävelin saaren halki hiekkarannalle katsomaan auringonlaskua ja ympärilläni kuului vain tuulen humina puhtaassa ja pystysuorassa männikössä. Näihin muistoihin on helppo palata, koska saari on edelleen ennallaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikaani vietän ystävieni ja lemmikkini kanssa. Harrastamme yhdessä pallopelejä ja talvisin luistelemme. Kuntosaliharrastus on myös ollut useamman vuoden mukana kuvioissa.

Näiden lisäksi mökkeily ja metsässä koiran kanssa kulkeminen ovat lähellä sydäntäni.  

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Ajallaan ja asianmukaisesti hoidettu metsä on ilo silmälle, luonnolle ja kukkarolle.

Petra Sorsa kulkee paljon metsässä sekarotuisen Sutki-koiransa kanssa.

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsä on Pinjalle paikka rauhoittua
Uutiset | 08/11/2022 12:00:00 | 4 min

Metsä on Pinjalle paikka rauhoittua

Lue lisää
Lapsuuden metsätyöt isän ja taatan kanssa houkuttelivat Teron alalle
Uutiset | 08/03/2022 07:42:21 | 3 min

Lapsuuden metsätyöt isän ja taatan kanssa houkuttelivat Teron alalle

Lue lisää
Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!
Artikkeli | 1 min

Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!

Lue lisää
Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo
Artikkeli | 4 min

Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo

Lue lisää
Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon
Blogi | 4 min

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon

Lue lisää