UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Metsästys-, hiihto- ja vaellusretket vaarin kanssa ovat metsäasiakasvastaava Lassin parhaita muistoja metsästä

Metsästys-, hiihto- ja vaellusretket vaarin kanssa ovat metsäasiakasvastaava Lassin parhaita muistoja metsästä

02/04/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Lassi Mäkelä toivoo, että metsänomistajat ottavat matalalla kynnyksellä yhteyttä, jos pienikin asia askarruttaa. Sinua varten täällä ollaan, hän muistuttaa. Lassi auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kouvolassa ja Iitissä. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Hei! Olen Lassi Mäkelä. Lapsuus vierähti maatilalla Korian kulmalla Kouvolassa. Tällä hetkellä asun Kuusankoskella avovaimon ja kahden vauhdikkaan lapsen kanssa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Metsällä on ollut aina suuri rooli elämässäni ja sitä kautta heräsi ajatus, voisiko alalla olla mielenkiintoisia työtehtäviä. Hetken päästä löysinkin itseni Mikkelin ammattikorkeakoulusta metsätalousinsinöörin tutkinnon parista. Valmistuttuani olin muutaman vuoden korjuun puolella koordinoimassa korjuun liittyviä asioita, minkä jälkeen siirryin tänne kotiseudulle nykyiseen työtehtävääni metsäasiakasvastaavaksi. Toimialuettani on Kouvola (Elimäki, Koria, Kuusankoski) ja Iitti (12-tien eteläpuoli, Lyöttilä).

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee päivittäisessä tekemisessä useita eri asioita, joita on vaikea lähteä yksilöimään. Kiteytettynä voisin sanoa, että taloudelliset, sosiaaliset, ekologiset ja kulttuurilliset arvot ovat itselleni neljä tärkeää kulmakiveä. Kaikki nämä vaikuttavat itseeni ja ovat tietysti tärkeä kokonaisuus hallita, jotta tulevatkin sukupolvet voisivat nauttia hyvin hoidetuista metsistämme kaikessa kirjossaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Suurin osa ajasta kuluu metsässä erilaisissa suunnittelutehtävissä ja tietokoneella pitämässä rattaat pyörimässä. Paljon aikaa vierähtää myös puhelimen äärellä. Mukavinta työssäni on suunnitella tarvittavia toimenpiteitä yhdessä metsänomistajan kanssa ja käydä maastossa vaihtamassa kuulumisia metsurien ja autokuljettajien kanssa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Itse en omista metsää, mutta metsätöitä pääsen onneksi tekemään vähän matkan päähän vanhempieni maatilalle. Taimikonhoitotöitä löytyy aina ja polttopuuhommiinkin tulee säännöllisin väliajoin kutsua.

Mikä on paras muisto metsästä?

Lämpimiä muistoja ovat metsästys-, hiihto- ja vaellusretket vaarin kanssa. Nämä ovat olleet mieleenpainuvia hetkiä pienelle ihmiselle, kun olen päässyt ihmettelemään luonnon ihmeitä ja reippailemaan raikkaassa ulkoilmassa hyvät eväät repussa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika menee usein lasten kanssa touhutessa, mutta aikataulun salliessa käyn kuntosalilla taikka ulkoilemassa metsäisissä maisemissa maastopyöräilyn tai hiihdon merkeissä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Suosittelen säännöllisin väliajoin tarkastamaan oman metsän tilanne. Helpoiten homma hoituu olemalla yhteydessä minuun. Jos pienikin asia askarruttaa, autan mielelläni. Sinua varten täällä ollaan!