UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Lassen mielestä metsäkäynnit tuovat mukavaa vaihtelua toimistotyöhön

Lassen mielestä metsäkäynnit tuovat mukavaa vaihtelua toimistotyöhön

02/01/2021 08:26:00

Metsäasiakasvastaava Lasse Tuunanen kannustaa metsänomistajia hoitamaan taimikoiden perkaukset ajallaan ja siten minimoimaan kasvutappiot. Lasse auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Kangasalla ja Tampereella. Lue esittelyjuttu!

Kuka olet?

Hei! Olen Lasse Tuunanen, hiljattain Tampereelta Ylöjärvelle muuttanut 34-vuotias perheenisä. Alun perin olen kotoisin Parikkalasta, Etelä-Karjalasta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi pientä lasta. Aloitin Kangasalan metsäasiakasvastaavana keväällä 2017 ja nykyisin toimialueeseeni kuuluu Kangasalan ohella myös Tampere, jossa toimistonikin sijaitsee.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Lukiovuosina kiinnostuin metsäalasta ja opiskelin ensin metsätalousinsinööriksi Kotkassa ja sen jälkeen jatkoin opintoja Joensuussa Itä-Suomen yliopistossa, josta valmistuin metsänhoitajaksi vuonna 2013. UPM:llä aloitin työt vuonna 2017 ja sitä ennen olin töissä mm. metsähoitoyhdistyksessä. Vuosien saatossa olen ehtinyt saada monipuolista kokemusta erilaisista metsäalan tehtävistä.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Varhaisimmat metsään liittyvät muistoni ovat vanhempieni kanssa tehdyt marjastus- ja sienestysretket. Luonnossa liikkuminen tuli itselleni tutuksi pienestä pitäen ja nykyisin pyrin antamaan omille lapsilleni vastaavia kokemuksia. Ulkoilu ja pienet metsäretket ovat mukavia yhteisiä hetkiä perheen kanssa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tavallisesti työpäiväni koostuvat asiakastapaamisista sekä erilaisten puukauppoihin ja metsänhoitotöihin liittyvien asioiden hoitamisesta ja suunnittelusta. Suurin osa työajasta on toimistotyötä, johon maastossa tehtävät työt, kuten esimerkiksi metsätilakäynnit asiakkaiden kanssa, tuovat mukavaa vaihtelua.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Nykyisin suuri osa vapaa-ajasta menee lasten kanssa touhutessa. Harrastukseni ovat liikunnallisia penkkiurheilua unohtamatta. Talvisin tykkään hiihtää ja viimeisen kymmenen vuoden aikana myös laskettelu on tullut hiihdon rinnalle. Lenkillä ja kuntosalilla pyrin käymään ympäri vuoden.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsäomaisuudesta on tärkeää pitää huolta. Apua voi aina pyytää alan ammattilaiselta. Oikein ajoitettujen harvennus- ja uudistushakkuiden ohella huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti taimikoiden hoitoon. Kun taimikot perataan ajallaan, minimoidaan kasvutappiot ja puusto saavuttaa nopeammin puukaupan edellytyksenä olevat ainespuumitat. Hyvin hoidettujen taimikoiden ansiosta metsänomistaja saa nopeammin puukauppatuloja vastineeksi taimikon perkauksiin sijoittamilleen panostuksille.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Tuunanen Lasse
Metsäasiakasvastaava

Tuunanen Lasse

Lue lisää
 

MAV_Lasse_Tuunanen_laskettelu.jpg

Kangasalan ja Tampereen metsäasiakasvastaavan Lasse Tuunasen harrastukset ovat liikunnallisia. Talvisin Tuunanen tykkää hiihtää ja lasketella.

 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Mikael on toiminut metsäalalla jo yli 40 vuotta
Uutiset | 03/12/2020 08:26:10 | 5 min

Mikael on toiminut metsäalalla jo yli 40 vuotta

Lue lisää