UPMSkog
  • Info & evenemang
  • Aktuellt
  • Skogen är Christoffers passion: han fiskar, jagar och sköter sin egen skogsfastighet

Skogen är Christoffers passion: han fiskar, jagar och sköter sin egen skogsfastighet

06/27/2019 11:48:32

Skogen har en stor roll i skogskundsansvarig Christoffer Kälds liv. Förutom att han arbetar i skogen, fiskar och jagar han. Nyligen köpte Christoffer sin första skogsfastighet i sin hemkommun Kronoby. Tveka inte att fråga Christoffer i frågor om virkeshandel och skogsskötsel!

Vem är du?

Jag är en 30 årig skogsbruksingenjör bosatt i Vasa.

Hur blev du skogskundansvarig?

Jag har studerade vid yrkeshögskolan Novia och har jobbat inom skogssektorn sedan 2012, mestadels inom rådgivande verksamhet. Nu arbetar jag som UPM Skogs skogskundansvarig i Vasa. Min domän är Korsholm (Söder om E12) och Vasa (Sundom).

Vad betyder skogen för dig?

Skogen är en stor del av mitt liv, många av mina intressen har skogliga anknytningar exempelvis jakt och fiske. De flesta aspekter inom skogen intresserar, allt från flora och fauna till skogsskötsel.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Alla dagar är olika, men på veckobasis blir det en någorlunda jämn fördelning av kontorsarbete och fältbesök med kunder eller inventeringar på egen hand.

Äger du själv skog?

Jag är en ny skogsägare med nyligen införskaffad skogsfastighet i hemkommunen. Eftersom fastighetsköpet är relativt nytt har inget ännu utförts men redan under våren skall skötselåtgärder verkställas på hela fastigheten.

Vad är ditt motto?

En välskött skog är en enkel skog att äga.

Vad är ditt bästa minne från skogen?

Det finns många men Ramsholmen i Ekenäs under studietidens vårar var alltid vackert.

Vad gör du på din fritid?

Jag har många intressen och aktiviteter som upptar min fritid. Men matlagning, träning och fiske upptar stora delar av min tid.

Vilka är dina skogsvårdstips?

En bra början för en ny skogsägare som har intresse och vill utföra arbeten själv i skogen är att införskaffa en röjningssåg och gå en röjningskurs. Om du känner dig osäker tveka inte att ta kontakt i frågor gällande skogsskötsel, skogsvård och virkesaffärer.

 

Ta kontakt!

Christoffer Käld

tel. 040 3589 122

christoffer.kald@upm.com

 

UPM Skog Vasa skogsservicekontor

Företagaregatan 17

65380 Vasa

Sök kontaktuppgifter till våra skogskundansvariga