UPMSkog

Christoffer älskar skogen: ” I skogen får själen ro”

01/30/2019 10:34:37

Skogskundansvariga Christoffer Eriksson tillbringar mycket tid i skogen med virkesaffärer, skogsbruk och jakt. Som liten pojke var det höjdpunkten för honom att få sitta i traktorn och äta matsäcken tillsammans med morfar. Läs mer om Christoffer!

Vem är du?

Mitt namn är Christoffer Eriksson. Jag är en 26-årig Lappfjärdsbo som nuförtiden bor i Kristinestad med min sambo.

Hur blev du skogskundansvarig?

Jag har studerat till skogsbruksingenjör i Ekenäs och efter det har jag bland annat arbetat med dikes- och skogsbilvägsplanering. Nu arbetar jag som skogskundandsvarig på UPM Skogs skogsservicekontor i Lappfjärd. Mitt område är Kristinestad, Lappfjärd och Bötom.

Vad betyder skogen för dig?

Jag är på alla sätt och vis intresserad av naturen. Kärleken till skogen föddes redan som liten pojke när jag fick göra skogsarbete med morfar. Höjdpunkten var att få sitta i traktorn och äta matsäcken. Det är viktigt för mig att få röra mig i skogen, oavsett om det är med röjsågen eller med jaktkamrater. I skogen får själen ro.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag inleder arbetsdagen med att gå igenom meddelanden och boka kundmöten. Efter det sköter jag uppgifter som gäller virkesaffärer och offerter samt planerar skogsvårdsåtgärder enligt kundens önskemål. Kunden möter jag på kontoret eller i skogen, där vi tillsammans kan diskutera framtida skötselbehov eller eventuella virkesaffärer. Numera går det ändå lika bra att sköta dessa ärenden helt elektroniskt på distans.

Äger du själv skog?

Ja, jag har ärvt ett skifte i Närpes. Där planerar jag att inom kort göra en första gallring samt flera röjningsarbeten.

Vad är ditt motto?

Fråga! Det finns inga dumma frågor.

Vad är ditt bästa minne från skogen?

Jag har många goda minnen från skogen. Främst från barndomen, men jag minns även speciellt första gången jag ensam gallrade och körde hem mitt första lass brännved.

Vad gör du på din fritid?

Mina intressen är jakt och fiske. Jag tycker också om film och musik.

Vilka är dina skogsvårdstips?

Kom ihåg att plantröjning och gräsbekämpning är ytterst viktiga åtgärder. Då får du god avkastning från din skog, förutsatt att åtgärderna har utförts i god tid.

 

Ta kontakt!

Christoffer Eriksson

tfn 020 41 64450

christoffer.eriksson@upm.com

 

UPM Skog Lappfjärd skogsservicekontor

Lappfjärdsvägen 728

64300 Lappfjärd

 

Sök kontaktuppgifter till våra skogskundansvariga

 

christoffer-eriksson-kuva2.jpg

Skogskundansvariga Christoffer Eriksson fiskar gärna på fritiden.